Helyünk Európában, helyünk az Európai Unióban
– Lássunk tisztán!

Szeretnénk leszögezni, hogy hazánkat az ismert történelmi – kultúrtörténeti előzmények tükrében az európai kultúrkör szerves részének tekintjük. Azt azonban semmiképpen nem tudjuk elfogadni, hogy hazánk „európaiságának” fokmérője az Európai Unió nevű szövetségi rendszerhez való viszony legyen.

Az elmúlt több mint másfél évtized alatt bebizonyosodott, hogy az EU semmit nem old meg helyettünk. Nem nyíltak Bécsben cukrászdák és a magyar átlagbér vásárlóértéke még a csatlakozás előtti szintet sem éri el. Ahogyan az is világos, hogy sokszor élesen elválik egymástól az Európai Uniós és a magyar érdek. A Volner Párt a nemzetállami berendezkedés híveként elutasít minden olyan szélsőséges gondolatot és tervet, amelyek az Európai Egyesült Államok képét vetítik elénk.

Ezzel együtt természetesen nem vagyunk ellenségei hazánk európai uniós tagságának, amennyiben az a kölcsönös tiszteleten és az előnyös együttműködésen alapszik. Tekintetbe véve az ország reális gazdasági helyzetét, felelőtlen politikai blöff volna a kilépés mellett kardoskodni. Közösségünk álláspontja az, hogy hazánknak az unió adta lehetőségeket okvetlenül ki kell használni, de a nemzeti függetlenség védelme is elengedhetetlen. A mérleg nyelve szerepét betöltve célunk az is, hogy láthatóvá tegyük a magyar polgároknak járó uniós támogatások felhasználását és azok ne köthessenek ki sem jobb, sem baloldali oligarchák zsebében.

Hisszük, hogy az európai politikában is létezik normális hang. Magyarország feladata, hogy olyan szövetségeseket keressen, akik az Európai Unió eredeti célkitűzései tükrében a kontinens kulturális és gazdasági gyarapodása érdekében dolgoznak.

Kövessen minket facebookon is!