Jó reggelt kívánunk!

Nincs nemzeti politika Gyurcsánnyal és a Momentummal szövetségben

A minap egy nagyon értelmes hangvételű cikk jelent meg Ungár Péter tollából. Az LMP politikusa szerint „a nemzetállami keretek nem meghaladhatóak. Az Európai Egyesült Államok pedig utópia és nem realitás.” Ezt a Volner Párt is így gondolja, azzal a különbséggel, hogy – Ungár Péter pártjával, az LMP-vel ellentétben – mi nem vagyunk annak a baloldali összefogásnak részei, amely pont az ellenkezőjén dolgozik: nemzetállamok helyett az Európai Egyesült Államok létrehozásán.
Szinte egy nagycsoportos óvodás számára is világos, hogy a baloldali összefogás célrendszerét és szellemiségét a Demokratikus Koalíció és a szélsőliberális Momentum alakítja és önti formába. Nekik vannak szavazóik, a velük összefogó egyéb pártok szerepe teljesen jelentéktelen. Ők csak szavazatszállítók. A baloldali összefogás ura az a Demokratikus Koalíció, melynek legfontosabb célkitűzése az Európai Egyesült Államok életre hívása a nemzetállamok helyett, valamint az a Momentum, amely az erdélyi magyarokat arra buzdítja, hogy román pártra szavazzanak. Szép páros.
Ismerős lehet ez már 2010 előttről, hiszen lényegében ebben a felállásban a hajdani MSZP-SZDSZ balliberális szövetség éled újjá.

„Ewige Wiederkehr des Gleichen” – „Ugyanannak örök visszatérése.” – mondta egykoron a nagy filozófus, Nietzsche, s lám, milyen igaza volt. A visszatérőket pedig piszkosul nem fogja érdekelni, hogy Ungár Pétert mit gondol a nemzetállamokról vagy bármi másról.

Kövessen minket facebookon is!