“A föld elég mindannyiunk szükségletére, de nem elég mindannyiunk mohóságára” (Mahatma Gandhi)

Nincs olyan területe fenntarthatóságnak, ami ne érintené életünket, legyen szó társadalmi, szociális, gazdasági vetületről. Célkitűzéseink középpontjában természeti környezetünk védelme áll. Programunk meghatározása során a fenntarthatósági szempontok és a környezetvédelem teljes elsőbbséget élveznek.

A világ számos országa a neoliberális gazdasági modell következtében alkut kötött Kínával, a világ egyik legszennyezőbb országával. A magyar politikában ez ellen senki sem szólal fel, a baloldal – konkrétumok megnevezése nélkül – rendszerint a jobboldalt vádolja, hogy semmit sem tesz a klímavédelem érdekében. Álságos, hogy a baloldali politikát támogató nemzetközi vállalatok rendszerint a harmadik világ országaiba szervezik ki környezetszennyező tevékenységüket.

Közösségünk kizárólag olyan előremutató gazdasági és társadalmi változásokat támogat, melyek a fenntarthatóságot erősítik.
Új alapítású pártként elsőként meghirdetjük a papírmentes szervezet programot, melynek keretében minimalizáljuk a papírhasználatot, az ügymenet teljes mértékben a digitális térben történik, felesleges papírhulladék keletkezése nélkül. Parlamentbe kerülve le fogjuk rántani a leplet a Kínával üzletelő fideszes és környezetszennyező nagyvállalatok által futtatott baloldali politikusról!
Az élhető Magyarország közös érdekünk.

 

Kövessen minket facebookon is!