Borsod bizonyított – Realitás a „mérleg nyelve” szerep

 

A Závecz Research legfrissebb kutatása szerint a Fidesz 34 %-on, a baloldali összefogás pedig 32%-on áll a teljes népesség körében. A képet azonban árnyalja, hogy a biztos pártválasztók tekintetében a Fidesz 50%-ra erősödött, míg a baloldali összefogás legerősebb pártjának számító Demokratikus Koalíció 18%-on áll.
A borsodi időközi választás bizonyította, hogy a teljes baloldali összefogás messze nem csodafegyver a Fidesz ellen, hiszen posztkommunista és szélsőliberális pártokkal nem lehet megszólítani a Fidesz szavazóit. Beszédes az is, hogy egy olyan választás, amit a Fidesz és a baloldali összefogás is 2022 főpróbájának tekintett, még a szavazók felét sem tudta az urnákhoz szólítani. Ez is azt mutatja, hogy egyre nagyobb tömegeknek van elege abból, hogy a magyar közélet Orbán és Gyurcsány játszótere, szükség van egy harmadik pólust képviselő normális pártra.

Korai lenne még jóslásokba bocsátkozni arról, hogy ki lesz a 2022-es országgyűlési választás nyertese. Az azonban egyre tisztábban látszik, hogy 2022-ben sem a Fidesz-KDNP, sem a baloldali összefogás nem fog parlamenti többséget kapni, így akárki is nyeri a „gonoszok háborúját”, az kénytelen lesz kisebbségi kormányt alakítani. A Volner Párt nem tesz hamis ígéreteket arról, hogy 2022-ben megnyerjük a választásokat, közösségünk célja, hogy a parlamentbe kerülve a „mérleg nyelve” szerepet töltse be. Ez azt jelenti, hogy nem kötünk elvtelen politikai alkukat és koalíciót egyetlen párttal sem, de a parlamenti döntéshozatal megkerülhetetlen tényezőjévé válunk. Ebben a helyzetben a felálló kisebbségi kormányt a normális ország érdekeit képviselő programunk elfogadására kényszerítjük, különben kormányzása ellehetetlenül.
Ez lesz az a módszer, mely által megszabadítjuk Magyarországot a jobb és baloldali oligarchák rendszerétől és a hatalmi arroganciától.

Kövessen minket facebookon is!