Koronavírus – szükség van szigorúbb intézkedésekre?

 

Szerte Európában súlyosbodik a vírushelyzet, több országban szigorítások jönnek – Ön mit gondol?

A híreket tallózva szomorúan olvassuk, hogy Európa legtöbb országában nagy probléma a koronavírus-járvány súlyosbodása. Több ország a tavaszihoz hasonló szigorításokat vezetett be, amit a fáradó lakosság természetesen nem fogad kitörő örömmel.

Emmanuel Macron francia elnök például éjszakai kijárási tilalmat rendelt el több nagyvárosban. Az olasz Genovában már egymással az utcán beszélgetni is tilos. A 9 milliós Londonban a nem egy háztartásban élők nem tarthatnak összejöveteleket egymás lakásán és vendéglátóhelyen sem.

Magyarországon egyelőre nem kerültek bevezetésre a tavaszihoz hasonló radikális intézkedések. Ám a fáradtság itt is sokakon eluralkodott, a maszkviseléssel és a higiéniás előírásokkal kapcsolatos fegyelem jócskán lazult. A kormány talán legmegosztóbb intézkedése, a határzár az amúgy is krízisben vergődő turizmust még jobban víz alá nyomta.

Ön szerint szükség volna Magyarországon is szigorúbb intézkedésekre? Hogyan lehet szinkronba hozni a gazdaság újraindítását a járvány elleni védekezéssel?

Kövessen minket facebookon is!