Cenzúra újra:

Elhallgatja a Biden család sötét ügyleteit

a Facebook és a Twitter

Az amerikai elnökválasztási kampány hajrájában a magyar médiávilágban sem kapott túl nagy nyilvánosságot a sztori, mely szerint a New York poszt nevű amerikai lap leközölte a Biden család sötét ukrajnai üzletei kapcsolatait.

A nyilvánosságra került levelezésből kiderült, hogy az elnöki babérokra pályázó Joe Biden elnök fia Barack Obama elnöksége alatt apja, az akkoriban alelnöki tisztséget betöltő Joe Biden befolyását használta fel, hogy az ukrán ügyészség ne vizsgálja annak a nagyvállaltatnak az ügyeit, ahol ő busás fizetésért igazgatótanácsi tisztséget tölt be. Eddig a történet.

Erről a nagy terjedelemben a jobboldali elfogultsággal nem vádolható index számolt be elég korrekt módon.
Döbbenet, hogy a levelezés nyilvánosságra hozatalát a facebook és a twitter egyeraránt megtagadta! Gondoljunk bele, mi lett volna, ha Trump elnökről és az ő rokonságáról derült volna ki valami hasonló?

Ebből az ügyből is jól látszik, hogy napjainkban már nem csak egyes politikai erők diktatórikus törekvései jelentenek veszélyt a véleménynyilvánítás szabadságára. A világ legnagyobb technológiai platformjai (Google, Facebook, Twitter) mögött álló, a neoliberalizmus és a globalizáció térnyerésében anyagilag érdekelt multinacionális vállalatok egyre inkább a politika aktív alakítóivá válnak.

A jövő politikai küzdelmeit éppen ezért nem elég csupán a megszokott pártok – államok – szövetségi rendszerek törésvonalak mentén megvívni, hanem a szabadságharcnak el kell érnie a szélsőliberális véleménydiktatúra létrejöttét ösztönző nagyvállalatok teljes depolitizálását is.

Kövessen minket facebookon is!