Miért veszélyes Kína?

összefoglaló

 

 

  • „Kulturális forradalom” néven a Kínai Kommunista Párt az 5000 éves kínai civilizáció felbecsülhetetlen tárgyi és szellemi értékeiket semmisítette meg olyan brutalitással, ahogyan az sehol a világon, még a más kommunista országokban sem történt. Ez a brutalitás ma is meghatározza a kínai vezetők hozzáállását, hiszen lábbal tiporják az emberi és munkavállalói jogokat, valamint alapvető szinten sem tesznek semmit a környezetvédelemért.

  • Kína károsanyag kibocsájtása nagyobb, mint az Egyesült Államoké és Indiáé együttvéve. A nyugat-európai és amerikai nagyvállalatok Kínába, vagy Kína segítségével egyéb fejlődő országokba szervezik ki a környezetkárosító tevékenységüket. Ugyanezen nagyvállalatok otthon „zöld politikát” hirdető balliberális pártokat és politikusokat támogatnak, gúnyt űzve ezzel a XXI. század legfontosabb ügyéből, a környezetvédelemből.

  • Egyszerre van jelen a kommunista párt diktatúrája és a szabályozatlan kapitalizmus. Ma egy kínai munkás életkörülményei nagyjából olyanok, mint amiket a történelemkönyvekben látunk a 19. század eleji munkásnyomorról. A nyugati nagyvállalatok és a kettős játékot űző nyugati politikusok a Kínával való üzleti előnyök megóvása érdekében segítik a Kínai Kommunista Pártot hatalma megtartásában, az elképesztő korrupció fenntartásában, és a szabadságjogok eltiprásában.

  • Kína már nem először hallgat el olyan területéről kiinduló járványt, mely az egész emberiséget veszélyezteti. 2003-ban már megtette az úgynevezett atipusos tüdőgyulladással (SARS), majd 2019-2020 folyamán a Covid 19-el.

  • Magyarország viszonylatában maga Cornstein nagykövet figyelmeztette 2020 nyarán a magyar embereket, hogy ne bízzanak meg Kínában. https://hu.usembassy.gov/hu/mennyire-bizhatunk-meg-egy-kommunista-diktaturaban/
    Ez finom utalás volt arra, hogy a magyar kormány sajnálatos módon egyre inkább az egész emberiséget veszélyeztető diktatúra befolyása alá kerül.