A Volner Párt mindannyiunk biztonságáért

 
A Volner Párt mindannyiunk biztonságáért! Felszólítjuk a kormányt, hogy csatlakozzon a Clean Network Programhoz
A magyar közéletben a Volner Párt egyedüliként hívja fel folyamatosan a figyelmet arra, hogy Magyarország nem lehet Kína európai hídfőállása, nem támogathat egy olyan folyamatot, melynek végcélja az agresszív kínai terjeszkedés a nyugati világban.

A világsajtó folyamatosan a kínai adatgyűjtési botrányoktól hangos, ma már szinte minden országra komoly nemzetbiztonsági veszélyt jelent Kína hadviselése az úgynevezett „kibertérben”. Ez a hadviselés már magánszemélyek adatbiztonságát is veszélyezteti.
Donald Trump amerikai elnök minden igyekezetével próbálja felvenni a kesztyűt a kínai fenyegetéssel. Erre hozták létre az úgynevezett Clean Network programot.

A Clean Network program a Trump adminisztráció átfogó megközelítése a nemzet vagyonának védelmében, ideértve az állampolgárok magánéletét és a vállalatok legérzékenyebb információit a rosszindulatú szereplők, például a Kínai Kommunista Párt agresszív behatolása ellen.
A Clean Network foglalkozik az adatvédelem, a biztonság, az emberi jogok és az elvi együttműködés hosszú távú fenyegetésével, amelyet az autoriter rosszindulatú szereplők jelentenek a szabad világ számára. A Clean Network a nemzetközileg elfogadott digitális bizalmi szabványokban gyökerezik. Ez egy többéves, minden kormányra kiterjedő, tartós stratégia végrehajtását jelenti, amely megbízható partnerek koalíciójára épül, és a globális piacok gyorsan változó technológiáján és gazdaságán alapul.

Az EU erőfeszítéseivel párhuzamosan a legtöbb európai NATO-tagállam csatlakozott az amerikai külügyi tárca, a Department of State Transatlantic Clean Network kezdeményezéséhez is, és vagy már hozott olyan döntéseket és jogszabályokat, amelyek keretében kizárták a hálózataikból a nem megbízhatónak ítélt beszállítókat, vagy folyamatban vannak az erre irányuló döntések.

A Fidesznek sajnos fontosabb a Kínával való üzletelés, mint a magyar emberek védelme. A magyar kormány fittyet hány minderre, a programhoz való csatlakozás helyett inkább állami milliárdokkal támogatja Kína magyarországi beruházásait.
A Volner Párt felelős politikai közösségként felszólítja a kormányt a programhoz való azonnali csatlakozásra.