Nyelvújítások kora: a “vakcinanacionalizmus”

Nemrégiben sajátos nyelvújító munka eredményeként egy új szó kering a sajtóban és az interneten: vakcinanacionalizmus.
Ez azt jelenti, hogy a világjárvány kellős közepén a politikusok megint heccelik a már így is agyongyötört társadalmat: „nem jó az orosz vakcina, csak az amerikai a jó!” „Semmi baj az orosz vakcina, hatékonyabb, mint az amerikai…” – és így tovább….
A Momentum nemrégiben azt nyilatkozta: „Orbánék oltassák be magukat az orosz vakcinával!”

Kulcsfontosságú, hogy legyen vakcina és azt az emberek teljes biztonsággal adathassák be maguknak! Csak így érhet véget ez az őrület.

Bennünk csak néhány merült fel: mégis kik napjaink politikusai? Csupa-Nobel díjas kutatóorvos alkotja a politikai pártok frakcióit? A nagy politikai tömbök háborúzó politikusaitól már megszokhattuk, hogy mindnyájan önjelölt alkotmányjogászok, nevelési szaktanácsadók, társadalomtudósok, adó és közigazgatási szakértők, űrkutatási szakemberek és most már önjelölt orvosok is.
Hol vannak az orvosszakmai vélemények, a nemzetközi egészségügyi szervezetek véleményei? Kik és milyen felhatalmazással mehetnek hazánkból az USA-ba és Oroszországba, hogy tárgyaljanak és ellenőrizzék a vakcinát? Hol látjuk a magyar és az uniós egészségügyi diplomácia tárgyalásait és eredményeit, a vakcinát kibocsájtók garanciáit?

És végül: Már megint miért a politikusok sajtóközlemény háborújáról szól minden, amikor mindannyiunk élete a tét? 

Kövessen minket facebookon is!