Máris fake newst terjeszt a baloldali média a Volner Pártról

A HVG készített velünk egy interjút, aminek szövegét a megszokott módon, írásban visszaigazoltunk, ragaszkodva a válaszaink VÁLTOZTATÁS NÉLKÜLI közléséhez. Csodálkozásunkra a rólunk szóló hír hamis tartalommal, erősen megcsonkított formában jelent meg és villámgyorsan kezdett terjedni a 444-nél, majd a 168 óránál, ilyen módon több százezer olvasót tévesztve meg.
Még az első helyreigazítás után is azt állította pártunkról a HVG, hogy Facebook oldalunk mindössze 75 kedveléssel rendelkezik, holott jól láthatóan 114 ezer ember kedvelik az oldalunkat. Miután telefonon és írásban is egyértelművé tettük a HVG számára, hogy a 75 követővel rendelkező oldalt nem mi üzemeltetjük és hogy a párt ezt a Facebook oldalt használja (öles betűkkel szerepel is a borítóképünkön a párt neve), továbbra is ragaszkodtak a hamis információ terjesztéséhez és ezt csak a második helyreigazítással voltak hajlandóak korrigálni, továbbra is a honlapon tartva az újságíró által önkényesen félbevágott mondatokat és az egész kiherélt, etikátlanul szerkesztett cikket.
Sajnos a 444 sem volt jobb, bár elküldtük nekik az interjú eredeti szövegével együtt a válaszainkat, azt továbbra is elhallgatják, még mindig a rólunk szóló megcsonkított, hamis tartalmú cikk olvasható az oldalukon. A 168 óra is ugyanezt a tartalmat terjeszti, de nekik még a helyreigazítást sem tudtuk elküldeni, mivel a levelezőrendszerük a válaszüzenetük alapján meghibásodott. A hiteles tájékoztatás végett alább olvasható a megváltoztatott tartalmú interjúnk eredeti szövege. Érdemes megnézni, mi lett az eredeti szöveggel, mire leközölték:

Volner János módosítója alapján 2022-ben csak azok állíthatnának országos listát, akik 14 megyében és a fővárosban minimum 71 jelöltet állítanak. Ha ez átmegy, mi lesz a Volner Párt terve?
Egyre valószínűbb, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud majd parlamenti többséget szerezni, ezért kisebbségi kormány jön létre. A Fideszben csalódott szavazók tömegei ugyanis biztosan nem a számukra ellenszenves Gyurcsány vezette baloldalt fogják választani, hanem a normális politizálást folytató, nemzeti ügyekben elkötelezett Volner Pártot, amely vonzó alternatívát kínál a polgári Magyarországra vágyó tömegeknek.
Ebben az esetben a Volner Párt lesz a mérleg nyelve, mi leszünk azok, akik véget vetünk a korrupt és az ország leszakadását okozó politikai működésnek. Megszüntetjük a politikusi segítséggel közpénzekre rátelepedő oligarchák rendszerét és véget vetünk a mindent maga alá gyűrő hatalmi arroganciának. Célunk, hogy megszerzett parlamenti mandátumainkkal ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve elérjük az ország fenntartható fejlődését és a demokrácia megerősítését szolgáló, rövidesen nyilvánossá tett programunk végrehajtását. 2022-ben tehát nem csupán parlamenti jelenlétre, hanem döntő politikai befolyás elérésére törekszünk.

Reálisnak tartják, hogy 2022-ig annyira megerősödnek, hogy ennyi jelöltet állítanak?
Minden okunk meg van arra, hogy az általunk létrehozott polgári centrum sikerességében biztosak legyünk. A Medián legutóbbi felmérése alapján a választók több, mint kétharmada ismer, 2018 tavaszán az Iránytű Intézet felmérése szerint Vona Gáborét is több százalékkal meghaladta a népszerűségi indexem. Oroszlánrészem volt a Jobbikot rögtön középpártként parlamenti párttá tevő Magyar Gárda vezetésében és országos hálózatának megszervezésében, Vona Gáborral közösen pedig az ellenzék legerősebb pártjává tettük a Jobbikot. Nem csupán az ellenzéki politika egyik alakítója voltam, hanem több száz emberből álló, jól mozgósítható, többszörösen bizonyított hálózattal rendelkezem. Kétszer már sikeresen megcsináltam, harmadszor is meg fogom.

Inkább civilekben vagy párttagokban gondolkoznak? Hány tagja van jelenleg a pártnak?
Egyértelműen civilekben gondolkodunk, ez ad a pártunknak erős mozgalmi jelleget, amire sokkal nagyobb a társadalom fogadókészsége, mint a párthierarchia kiépítésére. Az alapszabályunkkal is ki akartuk zárni a karrierhajhász szerencselovagokat. Két év a próbaidő, addig nem is akarjuk bővíteni a 10 fős taglétszámot, így csak az jön, aki hozzánk hasonlóan önzetlenül dolgozni akar az országért. Másoktól eltérően mi nem magunknak akarjuk a hatalmat, azért dolgozunk, hogy legyen végre egy tisztességes, nemzeti ügyekben elkötelezett szakértői kormánya az országnak. Hogy létrejöjjön végre a polgári centrum, Orbán és Gyurcsány nélkül.

Közös listán indulnának valakivel? El tudnak képzelni együttműködést a parlamenti vagy azon kívüli pártok valamelyikével?
Politikai centrumban lévő, szélsőségektől mentes pártként nem tudunk és nem is akarunk kiegyezni az elmélyülő korrupciót a kereszténység álságos hangoztatásával elleplezni próbáló Fidesszel. De nem jelent megoldást az sem, hogy ismét hatalomba emeljük a korrupcióba és hazugságba csúfosan belebukó posztkommunista pártokat és a velük választási szövetségre lépő, szélsőséges liberálisokat. Nyitottak vagyunk, minden tisztességes emberrel és társadalmi szervezettel örömmel együttműködünk, ha azok célja és elkötelezettsége a polgári centrum létrehozására irányul.

Kövessen minket facebookon is!