Szájer ügye megmutatta, mi vár a Fideszre Bidenék alatt

Több érdekes kérdést is felvet Szájer ügye:
Ha egy magáningatlanban csendháborító buli van, akkor egy nyugati demokráciában vajon mi a jellemzőbb? Az, hogy a rendőrség illedelmesen bekopogtat, vagy az, hogy rögtön rájuk töri az ajtót? Képzeljük el, mi történne, ha a magyar rendőrség intézkedne úgy egy budapesti melegbárnál, hogy kopogtatás nélkül azonnal a résztvevőkre töri az ajtót. Kb. másnapra összeülne az Európai Bizottság az LMBTQ-embereket ért brutális támadás miatt, több tagország azonnal elkezdené követelni az uniós pénzek befagyasztását, Donáth Anna pedig 15 szivárványzászlós poszttal sírná könnyesre a párnáját. Ez most valahogy fel sem merül, olajozottan működik a brüsszeli kettős mérce.
Minden politikusnál van egy nyomkövető, más néven mobiltelefon. Ha valamelyik titkosszolgálat követni akar valakit, akkor azt a mobil alapján könnyen megteheti, akkor is, ha a telefon tulajdonosa ravaszul kikapcsolja a helyszolgáltatást. Vajon mennyi az esélye annak, hogy a Brüsszelben valósággal nyüzsgő titkosszolgálatok ne akarnának arról tudni, amikor egy politikus melegbárba látogat? A kínai titkosszolgálattól az amerikaiig mindenkit érdekel az ilyesmi, függetlenül attól, hogy az adott állam szövetséges-e, vagy sem. Egyszer még jól jöhet.
Bár a lapok több, Szájerrel együtt mulató diplomatát is emlegetnek, eddig csak a fideszes politikus neve vált ismertté. Vajon miért?
Véletlen, netán egy tudatos titkosszolgálati manőver eredménye, hogy pont most, a magyar vétó bejelentése után bukik le egy kormánypárti politikus?
Most pedig arról, ami várható.
Biden minden elemzői előrejelzés szerint sokkal agresszívabb lesz majd nemzetközi színtéren Trumpnál. Trump nem indított háborúkat, Biden majd fog. Több lesz az erőszak, több lesz a nyomásgyakorlás és az amerikai titkosszolgálatok eddig begyűjtött, de még fel nem használt anyagai is elő fognak kerülni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy kiáll a CIA valamelyik főembere és jól leleplez, hanem úgy, ahogyan a legtöbbször lenni szokott: kidobják a sztorit valamelyik kézhez szoktatott oknyomozó újságírónak, hogy aztán a független sajtó áldásos tevékenysége buktathassa le az adott politikust, legyen szó közpénzből hízlalt offshore bankszámláról, bahamai yachtozásról, titokban tartott villáról, prostituáltakról vagy bármiről, ami súlyosan terhelő lehet és képes arra, hogy az adott politikai erővel szembeni közbizalmat megingassa.
Szóval a 2022-es év kemény lesz. The Show Must Go On!

Kövessen minket facebookon is!