5 tény a mai baloldalról a nemzetközi összefüggések tükrében (1. rész)

 

 

(Magyarázat arra, hogy miért kell tovább dolgozni a harmadik útért) 

  1. Az úgynevezett baloldal az ipari munkásság lélekszámarányának csökkenése, valamint az ipar Kelet-Ázsiába történő kiszervezése következtében szerte a nyugati világban elveszítette a társadalmi tömegbázisát.

  2. Ily módon talajvesztetté válva a baloldali pártok a hagyományos baloldali értékeket, – mint a bérből és fizetésből élők védelme, a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek felzárkóztatása, a piacgazdaság és a tőke szabályozása – napjainkra teljesen feladták, és megmaradásuk érdekében új túlélési stratégia alkalmazásába kezdtek. Ennek lényege, hogy a magukat baloldaliként definiáló pártok a politikai mondanivalójukat a valódi baloldali célkitűzések helyett sokkal inkább a szélsőliberálisoktól átvett témákhoz igazították.

  3. A mai baloldal legfőbb célkitűzése nem a bérből és fizetésből élők védelme, hanem a különböző kisebbségek (bevándorlók) vagy az extrémitások megjelenítő társadalmi csoportok (LMBTQ mozgalom, drogfüggők) feltétlen képviselete. Ily módon számukra az ázsiai és afrikai országokból érkező migráció helyeslése („Willkommenskultur”) vagy az extrémitások megjelenítő társadalmi csoportok (LMBTQ mozgalom, BLM Mozgalom tagjai) feltétlen képviselete a legfontosabb a valódi sorskérdések helyett.

  4. A talajvesztett baloldal e csoportok szavazóitól reméli a politikai palettán való megmaradását, valamint idővel egy, a nem európai bevándorlók alkotta jelentős lélekszámú új szavazói bázis létrejöttét.

  5. Ez a túlélésért érdekében folytatott önfeladás szerte Európában megfigyelhető a baloldali pártok részéről, melynek következtében mára a munkások és szegény rétegek sorsában osztozó, és soraikból kiemelkedő baloldali vezetők teljesen eltűntek. Általános jelenség hogy helyüket a gazdasági elitből származó dúsgazdag liberális üzletemberek vették át.

Kövessen minket facebookon is!