Roncsautó-program bevezetését tervezi a Volner Párt

Magyarországon az egyik legmagasabb a lakosságarányos légszennyezés miatti halálozás az Európai Unióban.

A tavalyi évben Lengyelországgal szinte holtversenyben a harmadik helyen állt hazánk, míg Bulgáriában a legrosszabb a helyzet. A légszennyezés fő forrásai a lakossági fűtés, a mezőgazdasági tevékenység és a közlekedés. Ezen területek hozzájárulása általában térségenként eltérő, például Észak-Magyarországon meghatározó a fűtés, míg a nagyvárosi területeken sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a fűtés mellett a közlekedés, azon belül is a korszerűtlen, javarészt dízel meghajtású járművek használata.

A Volner Párt korábban már javaslatot tett a korszerű fűtési rendszerek bevezetésének támogatására, most a közlekedés, azon belül a lakossági gépjárműflotta korszerűbb és környezetbarátabb cseréjére vonatkozóan új javaslattal állunk elő.

Szakértők bevonásával elkezdtük azon munkafolyamatot, mely egy modern roncsautó-program kidolgozásának keretében minden magyar állampolgár számára lehetővé teszi régi, korszerűtlen gépjárművének lecserélést. Sávos rendszert alakítunk ki, a kisebb és olcsóbb gépjárművek beszerzését nagyobb összeggel, akár 1.000.000 forinttal is támogatjuk. Drága, luxusautók beszerzését természetesen nem támogatjuk, így ésszerű határt szabunk a beszerzési ár maximalizálásának.

Kövessen minket facebookon is!