Joe Biden és a féktelen liberális “segélyalapú” pénzosztás magyarországi párhuzamai

Az amerikai képviselőház történelmi, Joe Biden Amerika új baloldali liberális elnökének nevével fémjelzett pénzosztási csomagot fogadott el, melynek keretében minden évi 75.000 dollárnál, azaz megközelítőleg évi 23 millió forintnál kevesebbet kereső amerikai egyszeri, 430.000 forintnak megfelelő dollár juttatásban részesül.

A pénzosztási program egyértelműen a baloldali liberális “segélyezési” politikán nyugszik. Mielőtt példákkal illusztrálva alaposabban elmerülnénk a “segélyezés” alapú baloldali liberális gazdaságpolitika mély mocsarában, érdemes a következő, az amerikai pénzosztási programmal kapcsolatos átfogó felmérésre vetni egy pillantást. Ezen átfogó felmérés szerint a “segélyezési” körbe tartozó amerikaiak jelentős része (25-34 éves amerikaiak az ingyenpénz felét is) tőzsdézni vinné az államtól kapott ingyenpénz átlagosan közel 40%-át. Hol kötne ki az ingyenpénz jelentős része? Igen, jól olvassák a felmérés eredményét, a tőzsdéken. Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés: Miért nem az amerikai vállalkozások kapják ezt a bődületes pénzmennyiséget munkahelymegőrzésre, illetve teremtésre, vagy akár különböző munkahelyteremtéssel összekötött vállalkozásfejlesztési pályázatokra?

A féktelen, rövid távú “ingyenpénzt” mindenkinek típusú baloldali liberális gazdaságpolitika számtalanszor kiürült államkasszában, majd vészjosló megszorításokban öltött testet. Mi követi a megszorító intézkedéseket? Hitelfelvétellel párhuzamosan gyorsuló adósságspirál. Ismerős a helyzet? Az IMF, a Nemzetközi Valutalap? Emlékszünk még a baloldali kormányzás alatt elszálló adósságállományra, önkormányzati eladósodottság szintjére, vagy a Gyurcsány-kormány alatt burjánzó devizahitelezésre?

Ezek után ne csodálkozzunk, hogy Magyarországon az MSZP egyik prominense, Molnár Zsolt néhány nappal ezelőtt minden magyar nőnek egyszeri 10.000 forintot juttatott volna nőnapi ajándék fejében, 50 milliárd forint költségvetési teher mellett. Mi a populizmus ha nem ez?

Megmosolyogtató, amikor a baloldali politikusok vádolják jobboldali ellenfeleiket populizmussal, bármiről legyen szó, csak azért mert a jobboldalról jött. Ingyen pénz szinte mindenkinek? Mi ez ha nem valódi baloldali populizmus magasiskolája? Mi lesz a következő? Ingyen sör és örök élet mindenkinek?

Meg kell érteni végre, hogy a gazdaság beindítása nem alapulhat szinte kizárólag különböző jogcímeken osztogatott segélyeken. Ezen rövid távú szempontokat figyelembe vevő “gazdaságpolitika” helyett hosszabb távon kell gondolkodnunk és olyan gazdaságpolitikai eszközök használata szükségeltetik, melyek valóban hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez és az elvesztett munkahelyek újrateremtéséhez.

Jobboldali szociálisan érzékeny közösségként abban egyet értünk, hogy a bajba került honfitársaink pénzügyi és morális megmentésében az államnak, mint védőhálót biztosító entitásnak igenis jelentős szerepet kell vállalni, figyelembe véve a gazdaság működőképességét biztosító mikro- és makrogazdasági tényezőket.
Ezért mi, a Volner Pártnál azon dolgozunk, hogy minden magyar polgárnak, aki képes és hajlandó dolgozni, tisztességes jövedelmi viszonyokat biztosító munkahelyeket teremtsünk. Olyan vállalkozói környezet megteremtésén dolgozunk, mely valóban a korrupciót és bürökráciát nélkülöző egészséges versenyhelyzet kialakulásához vezet.
A koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés, az elvesztett munkahelyek, bevétel nélkül maradó honfitársaink és a kkv szektorban tevékenykedő magyar vállalkozók anyagi megsemmisülésének megakadályozása abszolút prioritás.

Ezért olyan munkahelymegőrző programot hirdetünk, melynek keretében válságban leginkább érintett iparágtól (és vállalati TEÁOR besorolásától) függően differenciált módon a teljes bérköltségek 60-90%-át vállalja át az állam a lezárás, illetve a lezárás kezdet megelőző hónap idejére.

Ezzel párhuzamosan olyan munkahelyteremtő 4 hónapos programot is indítunk, mely kizárólag a kkv szektor számára elérhető, havonta a magyarországi bruttó átlagbérrel megegyező mértékig (400.000 forint) az állam átvállalja az adott munkavállaló teljes bérköltségét minden egyes újonnan létrehozott munkahely után.

Kövessen minket facebookon is!