Rendkívül szórakoztató fejleményekben bővelkedik az úgynevezett ellenzéki előválasztás.

Tulajdonképpen még el sem kezdődött, de már tudni lehet, hogy Gyurcsány régi embere, Karácsony Gergely lesz a befutó. Ennél is szórakoztatóbb, ami most a Momentummal történik. Gyurcsány látványos megállapodások egész sorát köti az általa korábban számtalanszor lenácizott Jobbikkal annak érdekében, hogy az előválasztás során teljesen kiheréljék a Momentumot. A momentumosok némán tűrnek, mindenki tudja, hogy Feri a főnök, jobb nem keménykedni vele.

De talán még ennél is szórakoztatóbb azt nézni, hogy az O1G hangulatot sokéves munkával felépítő, a “Mindenki mindenkivel fogjon össze!” kezdeményezést sikerre vivő liberális médiát milyen agresszivitással küldik el a hívek melegebb égtájakra, amint erről tudósítani mernek. Az O1G-szektában ugyanis éppen nekik köszönhetően nincs már meg a belátás és az értelmezés képessége. Egyszerűen nem értik, hogy a Momentumot éppen most darálják le. Még csak nem is a Fidesz, hanem a saját szövetségesei. Felháborodnak, mert azt hiszik, hogy valakik belülről veszélyeztetik a nagy balos összefogást. Pedig nem. Csupán még azelőtt megvalósul egy széles körű összefogás a Momentummal szemben, mielőtt az egyáltalán rajthoz állt volna. A fővárosi és környéki, a Momentum szempontjából esélyes választókerületek már egytől egyig le vannak osztva, a DK-Jobbik-MSZP-P összefogás jelöltjei szinte mindent vinni fognak. Azt is tudni lehet már, hogy az előválasztás eredményei lesznek irányadóak a listás helyek felosztásánál. Bárhogy nézzük, a Momentum hatalmas zakót fog kapni saját szövetségeseitől.

De van még ennek más módon szórakoztató jelentősége is: világosan kiderült, hogy a Gyurcsány által vezetett baloldali összeborulásban nem a szavazók, hanem a politikusok döntik el, ki lesz majd az ellenzék jelöltje. Majd a Feri, ezt is. Nincs semmiféle demokratikus verseny, homályos megállapodások vannak. Te visszalépsz és te is, Ő lesz a jelölt.

Nagyon elégedett vagyok. Minden szempontból az történik, amire számítottam a választási rendszert gyökeresen átalakító módosító javaslatom benyújtásakor:

1. A kamupártoktól megszabadulunk.
2. A baloldal immár hónapok óta nem a politikacsinálással, hanem a pozíciók belső osztogatásával és egymás közti mutyijaival van elfoglalva.
3. Kinyírják egymást, szépen, csendben.

 

Kövessen minket facebookon is!