A Volner Párt rövid bemutatása

Kik vagyunk?

A Volner Párt gerincét a magyar nép felemeléséért tenni akaró tisztességes, elhivatott emberek alkotják. Az alapítói kört alkotó, túlnyomórészt fiatal értelmiségiek lendületét, újszerű meglátásait jól egészíti ki a középkorú és idősebb szakemberekből álló holdudvarunk élet- és munkatapasztalatából fakadó bölcsesség. Pártunkat az üzleti szférában értékes tapasztalatokat szerzett, professzionális teljesítéshez szokott emberek, innovatív módszerek segítik. Nem csupán értjük, de alakítani is kívánjuk a XXI. századot.

Kell végre egy normális párt!

Nagyon sokan – több millióan – várunk már régóta egy NORMÁLIS pártra. Egy olyan politikai erőre, amely nem sárdobálással, populizmussal, hanem higgadt hangvétellel, szakmailag megalapozott érvekkel alkotja meg a polgári Magyarország tervét és sikerrel vezeti át az országot a XXI. századba. E cél szem előtt tartásával, tudásunk legjavát adva alapítottuk meg a Volner Pártot.

Mi a célunk a 2022-es országgyűlési választásokon?

Egyre valószínűbb, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud majd parlamenti többséget szerezni, ezért kisebbségi kormány jön létre. A Fideszben csalódott szavazók tömegei ugyanis biztosan nem a számukra ellenszenves Gyurcsány vezette baloldalt fogják választani, hanem a normális politizálást folytató, nemzeti ügyekben elkötelezett Volner Pártot. A baloldal idővel egyre nyilvánvalóbb esélytelensége és a normális hangnemben történő, szakmailag megalapozott politizálás rengeteg tisztességes baloldali szavazót ösztönöz majd pártunk támogatására.

Ebben az esetben a Volner Párt lesz a mérleg nyelve, mi leszünk azok, akik véget vetünk a korrupt és az ország leszakadását okozó politikai működésnek. Megszüntetjük a politikusi segítséggel közpénzekre rátelepedő oligarchák rendszerét és véget vetünk a mindent maga alá gyűrő hatalmi arroganciának. Célunk, hogy megszerzett parlamenti mandátumainkkal ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve elérjük az ország fenntartható fejlődését és a demokrácia megerősítését szolgáló programunk végrehajtását. 2022-ben tehát nem csupán parlamenti jelenlétre, hanem döntő politikai befolyás elérésére törekszünk.

Eltöröljük a korrupt és kontraszelektált politikai berendezkedést!

Magyarország sokkal jobbat érdemel a mostani politikai berendezkedésnél, ezért annak eltörlését tűztük ki célul. Politikai centrumban lévő, szélsőségektől mentes pártként nem tudunk és nem is akarunk kiegyezni az elmélyülő  korrupciót a kereszténység álságos hangoztatásával elleplezni próbáló kormánnyal. Ugyanakkor nem jelent megoldást az sem, hogy ismét hatalomba emeljük a korrupcióba és hazugságba csúfosan belebukó posztkommunista pártokat és a velük választási szövetségre lépő, szélsőséges liberálisokat. Magyarország sorsáról nem dönthetünk annak alapján, hogy vélelmeink szerint ki lop kevesebbet! Tisztességes viszonyokat, fenntartható fejlődést csak normális pártok tudnak teremteni.

Nem magunknak akarjuk a hatalmat! Nemzeti ügyekben elkötelezett szakértői kormányért dolgozunk.

A Volner Pártot az is megkülönbözteti másoktól, hogy mi nem magunknak akarjuk a hatalmat és nem is magunkat képzeljük el a miniszteri székekben. Az a célunk, hogy létrejöjjön végre egy tisztességes, nemzeti ügyekben elkötelezett szakértői kormány, amely képes Magyarország felemelésére, biztonságot és jólétet teremtve az egész magyar társadalom számára. Célunk, hogy a vagyongyarapodás a jó kormányzás esetén gyorsan bővülő középosztályt jellemezze és ne a politikusokat, valamint a velük összefonódó oligarchákat.

Kiállunk hagyományaink, értékeink megőrzése mellett!

A magyar nemzet megújulásának alapegységeit a gyermekeket vállaló családok sokasága jelenti, ezért minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni kívánjuk a hagyományos családmodellt. Elismerjük és megőrzendő értéknek tekintjük a történelmi egyházak hasznos tevékenységét, ugyanakkor elutasítunk minden, az egyházak nevével és tekintélyével visszaélni próbáló politikusi kísérletet. Hiszünk abban, hogy Európa ereje és szépsége a nemzetállami berendezkedésben élő népek sokszínűségében rejlik, ezért nemet mondunk az Európai Egyesült Államokra és a migrációval létrejövő multikulturális társadalom tervére. Európában büszke magyarként, egy erős és szuverén ország polgárainként vagyunk, lehetünk otthon.

Elutasítjuk a szélsőségesség minden formáját!

Határozottan elutasítjuk az emberellenes ideológiákat. Senkit nem érhet hátrány származása, vallása, politikai hovatartozása, véleménye, családi háttere vagy akár vagyoni helyzete miatt. A náci, kommunista és szélsőliberális ideológiákat hirdető személyekkel és csoportokkal semmilyen közösséget nem vállalunk. Meglátásunk szerint Európa népeire a sok millió ember halálát okozó náci és kommunista diktatúrák bukása után ma már a szélsőséges liberalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt. Nemet mondunk a problémákat elfedő politikai korrektségre, a liberális nyelvhasználatra és nincs bennünk semmiféle megfelelési kényszer a fősodratú politikai erőkkel szemben. Hisszük, hogy nincs, nem is lehet olyan probléma, amiről ne tudnánk egymással őszintén beszélni.

Szabadságharcot hirdetünk a véleménydiktatúrával szemben!

Napjainkban már nem csak egyes politikai erők diktatórikus törekvései jelentenek veszélyt a véleménynyilvánítás szabadságára. A világ legnagyobb technológiai platformjai (Google, Facebook, Twitter) mögött álló, a neoliberalizmus és a globalizáció térnyerésében anyagilag érdekelt multinacionális vállalatok egyre inkább a politika aktív alakítóivá válnak. A jövő politikai küzdelmeit éppen ezért nem elég csupán a megszokott pártok – államok – szövetségi rendszerek törésvonalak mentén megvívni, hanem a szabadságharcnak el kell érnie a szélsőliberális véleménydiktatúra létrejöttét ösztönző nagyvállalatok teljes depolitizálását is.

Kövessen minket facebookon is!